הרחבת צומת בית נבאללה והרחבת הכביש מצומת בית נבאללה לצומת שוהם צפויות לצאת לביצוע בשנת 2017 (הגדל)

שורה של נושאי תנועה ותחבורה חשובים לשוהם נדונו בפגישתם האחרונה של ראש מועצת שוהם, גיל ליבנה ומהנדס המועצה, יעקב ירקוני עם המהנדס הראשי בחברת נתיבי ישראל, נחלה שקר. הפגישה עסקה ראשית, בקידום הרחבת הכבישים של החברה מסביב ליישוב. שקר עידכן כי הרחבת צומת בית נבאללה לדו-מסלולי והרחבת כביש 453 בין צומת זו לבין צומת שוהם, עתידות לצאת לביצוע בשנת 2017, עם אישור תכנית החומש בממשלה. הוא ציין כי חברת נתיבי ישראל רואה חשיבות רבה בקידום פרוייקט זה, הן בשל המצב התנועתי הקיים והן נוכח התכניות לפיתוח שוהם ובסיס בית נבאללה.

כן נדון בפגישה אישור נתיבי ישראל להקמת גשר הולכי רגל ורוכבי אופניים מעל כביש 444, בין שוהם לפארק יער שוהם. בפגישה ניתנה הסכמה עקרונית של נתיבי ישראל לתכנית וסוכם כי נתיבי ישראל תעביר למועצה את הערותיה הטכניות ודרישותיה ההנדסיות בנוגע לגשר. ממועצת שוהם נמסר כי היא מקדמת תב"ע בפרוייקט זה, ועמדת נתיבי ישראל ומשרד התחבורה הכרחיות וחשובות לאישור התב"ע.

נושא נוסף שעלה במהלך הפגישה היה הכניסה החדשה לשוהם, אשר אושרה במסגרת תכנית הותמ"ל לשכונה כ"א, בדרום היישוב, שכן בשעתו התנגדה חברת נתיבי ישראל במהלך דיון ההתנגדויות בותמ"ל, לצומת הכניסה החדשה. הותמ"ל קיבלה את עמדת המועצה בנושא, דחתה את התנגדות חברת נתיבי ישראל ואישרה צומת כניסה נוסף לשוהם מכיוון מטווח אימפריאל, מתחת לכביש 444. הצומת החדשה תאפשר לצמצם את נפחי התנועה בכניסות האחרות ליישוב.
גם נושא חיבור בסיס בית נבאללה לצומת שוהם עלה במהלך הפגישה. בעניין זה הן המועצה המקומית שוהם והן חברת נתיבי ישראל הגישו התנגדות לחיבור זה בוועדה המחוזית והעלו דרישה לבצע צומת מדורגת על כביש 453.