לכל רחוב יש שם: שוהםטק- נבחרת המנהיגות המקוונת של בתיה"ס היסודיים בשוהם יזמה פרוייקט QR לשמות הרחובות ביישוב

לכל רחוב יש שם: שוהםטק- נבחרת המנהיגות המקוונת של בתיה"ס היסודיים בשוהם יזמה פרוייקט QR  לשמות הרחובות ביישוב (הגדל)

אם תהיתם מהו פירוש שמם של רחובות עדולם, ספיר או הזוהר, תוכלו לעשות זאת בקרוב בשוהם באמצעות קוד QR, שיוטבע על שילוט הרחובות ביישוב. את הפרויקט יזמה קבוצת המנהיגות היישובית – שוהםטק שהוקמה השנה, בשיתוף אגף החינוך ואגף איכות הסביבה במועצה המקומית שוהם.

במסגרת הפרוייקט, אספו התלמידים, מכל בתי הספר היסודיים בשוהם, מידע על שמות הרחובות והכללתם לקבוצות הרחובות בשכונה, ובנו פירוש הכולל את משמעות השם, ציטוטים מהמקורות ומיקום גיאוגרפי על מפת שוהם. הנבחרת של כל אחד מבתי הספר התמקדה בשכונות אחרות ביישוב, ובמהלך חודש ינואר יוצא השלב המרכז של הפרוייקט לדרך. עד סוף החודש צפויים התלמידים לסיים לכתוב את פירושי כל שמות הרחובות והעלאתם למפה שיתופית.

בחודש פברואר יישלחו הברקודים להדפסה, ולקראת סוף החודש תתחיל המועצה בתלייתם על גבי שילוט הרחובות, תוך פרסום המיזם לתושבים.

את הפרוייקט ליוו רכזת התקשוב היישובית באגף החינוך, רחל טנא, תמי ויזנפלד מאגף איכות הסביבה, רכזי ותומכי התקשוב, במסגרת הפרויקט השתתפו התלמידים בחידון ידע על היישוב, למדו מהם קודי QR והכירו את היישוב: שנת הקמה, מספר תושבים, היסטוריה ועוד.

ראש מועצת שוהם, גיל ליבנה: "אני מברך על היוזמה ורואה בה חשיבות רבה, להעמקת הידע וההיכרות של התושבים עם היישוב בו הם חיים. הפרוייקט הזה הוא דוגמה מצויינת לחיבור בין טכנולוגיה לידע ואין לי ספק שכל אחד מתושבי היישוב ילמד לפחות עובדה חדשה אחת על שוהם באמצעותו".